hu zaszloro zaszlo

A 2019/2020-as tanévben sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklubnál 16 tanár és edző oktat 404 tanulót 30 csoportban, az alábbi szakosztályokban: atlétika, asztalitenisz, birkózás, kézilabda, kosárlabda.

A tehetségkutatás állandó tevékenység, nem csak a kezdő csoportoknál lehet jelentkezni, hanem a haladó, sőt a minőségi csoportokba is lehetőség van beiratkozni.

 

Az iskola jellemzői
A testnevelés és a sport az egyetemes kultúra része, melynek sokoldalúsága, gazdag ismeretanyaga, eredményei, sikeressége sokunk számára természetes és ismert tény. Nincs olyan ember társadalmunkban, aki ne került volna kapcsolatba a testmozgással, aki ne emlékeznék egy-egy felejthetetlen testnevelés órára, edzésre, vagy testnevelő tanárra.

A Sepsiszentgyörgyi ISK az ifjúsági teljesítménysport területén fejti ki a tevékenységét. A beiratkozott tanulók hivatalos, a Nemzeti Bajnokságokban szervezett versenyeken vesznek részt, sokszor kiemelkedő eredményeket érve el.

Tevékenységek:
1. Tehetségkutatás, versenyszervezés és részvétel az Nemzeti Országos Bajnokság vetélkedőin az említett sportágakban– az év folyamán
2. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok - május
3. A Székelyföldi Sportiskolák edzőinek és tanárainak tanácskozása - november
4. A Sportiskola kezdő csoportjainak éves felmérése - május
5. Az ISK legjobb sportolóinak és csapatainak díjazása – június
6. Edzőtáborok – augusztus, december

 

Atlétika

Már a Sportiskola megalapításától, 1961-től megszakítás nélkül szerepel az atlétika a sportágak közt

Birkózás

A Sportiskola birkózó szakosztálya megalakulását Elekes Endre nevéhez tudjuk kötni az 1974-es évben

Kézilabda

A kézilabda szakosztály 1967-1968-es tanévben alakult, ekkor a lány katedrán Román Vilmos, Kovács Károly, a fiú katedrán Csíki Sándor tanított.

Kosárlabda

1969-es évben arra való tekintettel, hogy az előző években a „B” osztályba bejutott női és férfi felnőtt csapatoknak nem volt utánpótlása, a város kosárlabdát szerető tanárai megkérték a Román Kosárlabda Szövetségtől az ifjúsági bajnokságra kalifikáló torna rendezési jogát, amit meg is kaptak.

Asztaltenisz

1992-ben Becsey László Gyula edző meghívást kapott a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklubtól, hogy egyesüljenek a már akkor meglévő Autosport Klubbal és hozzák létre az asztalitenisz szakosztályt az ISK-nál.

Fotótár

A Sepsi Iskolás Sportklub fotótára.

c isjsepsikovasznasportklub

© Sepsiszentgyörgyi ISK - 2020

 

ISK - Sepsiszentgyörgy - facebook

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio