hu zaszloro zaszlo

isk sepsi asztaltenisz

Az asztalitenisz szakosztály tanárai:
Kocsis Balázs, Cocean Valer

 

Cocean Valer

1 kezdő csoport Barót
1 kezdő csoport Sepsiszentgyörgy
1 haladó csoport

Kocsis Balázs

Szakosztály felelős

1 kezdő csoport
1 élcsoport

 

Az asztaltenisz szakosztály történelmének rövid bemutatása

1992-ben Becsey László Gyula edző meghívást kapott a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklubtól, hogy egyesüljenek a már akkor meglévő Autosport Klubbal és hozzák létre az asztalitenisz szakosztályt az ISK-nál. Abban az évben ez meg is történt és létrejött az ISK Autosport, amelyben az addig már országos bajnokságokban résztvevő és jó eredményeket elérő játékosokat igazoltak.

Már 1993-ban Sportiskolák közti országos bajnokságban elődöntőt játszott Simon Teodor. 1995-ben a legjobb 18 ifi csapat közé kvalifikálta magát a csapat (Szakács András, Szabó Sándor, Kádár Tibor). 1996-ban a felnőtt B-divizióba jutott Simon Teodor, Kádár Tibor, Szakács András, Welker Iván és Petri Zoltán összeállítású csapat.

1996-ban csapatban ifiknél 5. hely, kadetteknél 5. hely, minikadeteknél 9. hely volt a mérleg. 1998-ban a Sportiskolák Országos Bajnokságán ifi csapatban 5. helyet érték el. 1999-ben Kádár Tibor bronzérmes lett a kadett egyes versenyszámban, ugyanebben az évben párosban és vegyespárosban is bronzérmes lett, mindkét esetben konstancai párral az oldalán. 2000 őszén Becsey László Gyulát nyugdíjaztása után leépítések következtében megszünt a szakosztály. A korábban felépített Topspin teremben új lendületet kapott a sportág, így 2016 öszén bekerült a Sportiskola sportágai közé, a frissen végzett Kocsis Balázs foglalta el az újonnan létrejött asztalitenisz szakosztály tanári pozicióját. 2017 őszén csatlakozott Cocean Valér edző is és így már ketten oktatják a több, mint 40 gyereket.

Atlétika

Már a Sportiskola megalapításától, 1961-től megszakítás nélkül szerepel az atlétika a sportágak közt

Birkózás

A Sportiskola birkózó szakosztálya megalakulását Elekes Endre nevéhez tudjuk kötni az 1974-es évben

Kézilabda

A kézilabda szakosztály 1967-1968-es tanévben alakult, ekkor a lány katedrán Román Vilmos, Kovács Károly, a fiú katedrán Csíki Sándor tanított.

Kosárlabda

1969-es évben arra való tekintettel, hogy az előző években a „B” osztályba bejutott női és férfi felnőtt csapatoknak nem volt utánpótlása, a város kosárlabdát szerető tanárai megkérték a Román Kosárlabda Szövetségtől az ifjúsági bajnokságra kalifikáló torna rendezési jogát, amit meg is kaptak.

Asztaltenisz

1992-ben Becsey László Gyula edző meghívást kapott a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklubtól, hogy egyesüljenek a már akkor meglévő Autosport Klubbal és hozzák létre az asztalitenisz szakosztályt az ISK-nál.

Fotótár

A Sepsi Iskolás Sportklub fotótára.

c isjsepsikovasznasportklub

© Sepsiszentgyörgyi ISK - 2020

 

ISK - Sepsiszentgyörgy - facebook

 

 

Webfejlesztés: Digital Studio