hu zaszloro zaszlo

 

Scurt istoric

Începănd din 1963 există oficial activitate sportivă şcolară la Liceul Nr. 1 (azi Colegiul Szekely Miko) sub denumirea de Şcoală Sportivă pentru Elevi cu secţii de gimnastică şi atletism.

În 1971 ia naştere Şcoala Sportivă separată, cu secţii de fotbal, gimnastică, baschet, tenis, atletism şi handbal. Paralel funcţionează în continuare activitatea sportivă la Liceul Nr.1, aici se înfiinţează în 1974 clase cu profil sport, care funcţionează timp de 4 ani.

În 1977 activitatea sportivă se mută din Colegiul Miko la Liceul Nr.2 (azi liceul Mihai Viteazul).

În 1980 se înfiinţează Clubul Sportiv Şcolar Nr.2, instituţie care îşi desfăşura activitatea pe lângă Liceul Nr.2, iar apoi din 1990 pe lângă Liceul Mikes Kelemen.

Pe parcursul anilor s-au schimbat profilul secţiilor, unele s-au desfiinţat, altele noi au luat naştere, în funcţie de preferinţe: iau naştere secţiile de lupte, schi, hochei, înot, fotbal.

Din 1995 se desfiinţează Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 independent, din acest an e ataşat lângă Gr. Şc. Kos Karoly, încercând a obţine rezultate tot mai bune cu secţiile handbal băieţi-fete, baschet băieţi, fotbal, lupte, schi şi hochei.

Din 2008 va fi înfiinţat din nou Clubul Sportiv Şcolar ca insituţie sine stătătoare cu secţiile şi profesorii din Liceul Mikes Kelemen şi Gr. Şc. Kos Karoly

Pe parcursul timpului din rândul elevilor CSS au ieşit mulţi sportivi renumiţi, aducând faimă judeţului nostru- la handbal surorile Török, Rotis Gabriella, Akácsos Barna, la baschet Bernád Erzsébet, Ambrus Erzsébet, Simon Gyöngyvér, la lupte fraţii Elekes, la gimnastică fraţii Fekécs, Dobai Gyula, Bende József, la fotbal Biszok András, Cseke István, Hadnagy Attila, Lovász Sándor, Csősz László, Faragó Zoltán, lista fiind mult prea lungă.

La CSS au activat profesori, antrenori de specialitate cu vastă experienţă precum Román Vilmos, Csíki Sándor, László Zsolt senior, soţii Stefán, Fekete Gábor, Bogdán Antal, Baczoni Sándor, Elekes András, Lázár Mihály, Domokos Sándor, Benedek Ferenc...

În momentul actual la CSS Sf. Gheorghe activează 16 de profesori şi antrenori, iar numărul elevilor sportivi fiind de 404. Descoperirea talentelor fiind continuă, există posibilitatea, ca elevii să se înscrie atât în grupele de începători, cât şi la avansaţi sau chiar şi în grupa de performanţă în următoarele secţii: atletism, tenis de masă, lupte, handbal, baschet.

 

Atletism

Figurează printre ramurile sportive de la fondarea Clubului Sportiv Școlar din 1961.

Lupte

Fondarea secției de lupte libere putem lega de numele lui Elekes Endre în anul 1974.

Handbal

Secția de handbal a fost fondată din anul școlar 1967-1968, pe catedra de fete activând profesorii Román Vilmos, Kovács Károly, pe cea de băieți Csíki Sándor.

Baschet

Avînd în vedere faptul că în anii precedenți atât echipa feminină, cât și cea masculină s-au calificat în Div. B, ele neavînd echipe de copii, în anul 1969 profesori iubitori de baschet au solicitat de la FRB dreptul de organizare a turneului de calificare la juniori.

Tenis de masă

În anul 1992 antrenorul Becsey László Gyula, evoluând la Club Autosport, a fost invitat să se alăture Clubului Sportiv Școlar și să înființeze secția de tenis de masă.

c isjsepsikovasznasportklub

© CSS Sf. Gheorghe - 2020

 

ISK - Sepsiszentgyörgy - facebook

 

 

Webdesign: Digital Studio